A gyerekek a nő egy korábbi kapcsolatából születtek, nevelőintézetben éltek, csak nyárra mentek haza. A család segélyekből élt.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a kisváros Dózsa György utcájában lévő családi házban a 6 és 8 éves gyermeket, a harminc év körüli szülők pedig akasztás következtében vesztették életüket.

A rendőrség hivatalosan egyelőre nem kommentálta ezt az információt. Az ügyben délig hírzárlat van, válaszolta az Index kérdésére Léber Gabriella a Komárom-Esztergom Megyei rendőrség szóvivője.

A mentőkhöz reggel 9 óra körül futott be a riasztás, három autót és két helikoptert küldtek a helyszínre. Amikor az első mentőautó kiérkezett, már csak a halál beálltát tudták megállapítani, újraélesztésre nem volt lehetőség. Ezek után a két helikopter még a levegőben visszafordult, közölte kérdésünkre az Országos Mentőszolgálat. Az áldozatok esetleges sérüléseiről a mentőszolgálat nem adott felvilágosítást.

A környéket lezárták a rendőrök és nem mondanak semmit. A szomszédok is csak hallottak az esetleges mészárlásról, a családot a megkérdezettek nem ismerték túl jól.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen lévő újságíróknak csütörtök délben mindössze annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a házban tartózkodók között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

A Dózsa György utca érintett szakaszát a rendőrség kordonokkal lezárta, még mindig zajlik a helyszínelés, és a holttesteket sem szállították el - közölte a helyszínről az MTI tudósítója.

Makula György kora délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a haláleset körülményeit az ORFK saját hatáskörébe vonta, és emberölés gyanújával megindította a nyomozást.

Információink szerint a gyermekek anyja részt vett a helyi közmunkaprogramban, a kulturházat takarította és segélyből élt. Az asszony munkanélküli élettársával élt Ácson. Az asszony férje, a gyermekek vér szerinti apja börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben Almásfüzitőn meggyilkolt egy benzinkutast. Úgy tudjuk, a gyerekek állami gondozásban voltak, a nyárra hozta haza őket az anya és élettársa.

Az ügyben megkerestük az ácsi családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot, de az intézmény vezetője kérdésünkre azt mondta: nem adhatnak tájékoztatást az ügyben, ezt legfeljebb a polgármester teheti meg.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója egy helybélitől úgy értesült, hogy az élettárs verte a feleségét és a gyerekeit is, a nő ezért félt tőle.

Az MTI szerint a helyiek között elterjedt: a nő korábbi élettársa, akit börtönbe zártak, kijelentette: ha az asszony kapcsolatot létesít a másik férfival, lemészárolja a családot. A környéken azt beszélik, hogy a helyszínről egy idős embert elvittek a mentők, ő állítólag a férfi apja.

Helybéliek azt mondták, a 28 éves férfi korábban öngyilkosságot kísérelt meg, ezért orvosi kezelés alatt állt.

Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert két évvel ezelőtt fegyverrel kirabolta az almásfűzitői benzinkutat, és a támadás közben lelőtte a kútkezelőt. Az ORFK szóvivője ezeket az információkat sem kívánta megerősíteni.

Forrás: Index

Címkék: Ács, kék hírek