Kaposvár, Siófok, Barcs és Marcali környékén pusztított legjobban az ítéletidő. A kaposvári tűzoltókat még vasárnap reggel is fakidőlésekhez riasztották. A Füredi utcában egy hőelosztóra dőlt 20 méteres fűzfát kellett eltávolítaniuk. A barcsiak pedig ezzel egyidőben Péterhidán hárítottak el útakadályt.

Mint arról szombaton már beszámoltunk:

Heves zivatar kíséretében csapott le a vihar pénteken este Somogyra. A megye több pontján jéggel érkezett az özönvízszerű eső.


Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!
Ezt okozta a nagybajomi villámcsapás: Kattints!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy nagybajomi ház tetejébe villám csapott. Az ott lakókat kimenekítették. A tető leégett. A kár 4 millió forint. Homokszentpálon egy 24 négyzetméteres melléképület égett le. Miután villám csapott a tetejébe. Siófokon egy ház tetejét szakította le és két autóra zúdította az erős szél. Több helyen fákat csavart ki és víz szivatáshoz is hívták a tűzoltókat. Szombat reggelig félszáz esetben kellett segíteniük Somogyban. Kaposvárra is jég kíséretében érkezett a vihar.

A csatornák több helyen nem tudták elnyelni a hatalmas mennyiséget. Az utakon hömpölygött a víz. Az ítéletidő miatt a kamarazenekari fesztivál nyitó hangversenyének végén a közönség fél órát állt a Csiky Gergely Színház bejáratánál, csak utána tudtak kimenni. A vasútállomás és a helyi busz pályaudvar előtt araszolva tudtak haladni a járművek.

Címkék: kék hírek