Heves zivatar kíséretében csapott le a vihar pénteken este Somogyra. A megye több pontján jéggel érkezett az özönvízszerű eső.

kidolt fa-1 0814

Egy nagybajomi ház tetejébe villám csapott. Az ott lakókat kimenekítették. A tető leégett. A kár 4 millió forint. Homokszentpálon egy 24 négyzetméteres melléképület égett le. Miután villám csapott a tetejébe. Siófokon egy ház tetejét szakította le és két autóra zúdította az erős szél. Több helyen fákat csavart ki és víz szivatáshoz is hívták a tűzoltókat. Félszáz esetben kellett segíteniük Somogyban -tudtukmeg Koncz Andrástól, a katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletesétől. Kaposvárra is jég kíséretében érkezett a vihar.

kidolt fa-2 0814


A csatornák több helyen nem tudták elnyelni a hatalmas mennyiséget. Az utakon hömpölygött a víz. Az ítéletidő miatt a kamarazenekari fesztivál nyitó hangversenyének végén a közönség fél órát állt a Csiky Gergely Színház bejáratánál, csak utána tudtak kimenni. A vasútállomás és a helyi busz pályaudvar előtt araszolva tudtak haladni a járművek.


A kaposvári tűzoltók szivattyúzták el a vizet. Szombaton reggel pedig kidöntött fákat kellett eltávolítaniuk. Még késő késő délelőtt is folyamatosan kapták a riasztást.

Címkék: tűzoltók, eső, vihar, kék hírek