A korábban kiadottól eltérően nem egy öt év körüli kisfiút, hanem egy 70 év körüli férfit kerestek Révfülöpön a Császtai Strandon - tájékoztatott Tar Mihály a VMSZ szóvivője.

Feltehetőleg a strandolóktól származott az az információ, mely szerint egy öt éves kisfiút láttak elmerülni a strandon, a parttól 60-70 méterre. A vízirendészethez és a strandi vízimentőhöz is ez az információ jutott el, ezért először egy kisgyereket kerestek a gyorsan mélyülő vízben.

Időközben kiderült, hogy egy 70 éves férfit nem talál a hozzátartozója. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata három hajóval, búvárokkal és két Sonarral végezte a kutatást, melynek eredményeként 12:26 perckor a Sonar 1 méter 40 centis vízben megtalálta a férfi holttestét. A 70 év körüli férfin ekkor már nem lehetett segíteni, életét nem tudták megmenteni.

12 óra előtt nem sokkal egy ötéves kisgyereket láttak elmerülni a parttól 60-70 méterre a révfülöpi Császtai Strandon. A vízimentők zánkai központját egyszerre riasztotta VMSZ strandi vízimentője és a vízirendészet siófoki központja.

A strandon a vízimentő irányításával és a strand vendégeinek közreműködésével megkezdték a csatárláncos kutatást a vízben. Ezt nehezítette, hogy az átkutatandó területen hirtelen mélyül a víz.

Dél körül már a helyszínre ért Ábrahámhegyről a VMSZ mentőhajója, fedélzetén búvárral, aki azonnal megkezdte a merülést. Továbbá a helyszínre rendelték Tihanyból a Rupert sürgősségi mentőhajót is.

Címkék: vízimentés, Balaton, kék hírek