Egy Opel haladt Kaposfüred irányába a laktanyánál a Füredi úton a külső sávban. Előtte egy idős férfi tekert kerékpárjával ugyanabban a sávban. A gépkocsi vezetője jelezte a sávváltási szándékát, majd áttért a belső sávba. Ekkor észrevette, hogy a jobb oldali tükrével elsodorta a biciklist. Az idős férfi az útra esett és beverte a fejét.

A mentősöknek percekig tartott, amíg stabilizálták az állapotát, majd a Kaposi Mór Oktató Kórházba szállították.

Az orvosok órákon át küzdöttek az idős férfi életéért, de nem tudták megmenteni. Olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A rendőrségi közlemény szerint súlyos, életveszélyes sérüléssel szállították a mentők kórházba azt a 88 éves kaposvári férfit, aki hétfő reggel szenvedett közlekedési balesetet kerékpárjával a Füredi úton. A férfi a Raktár utcai körforgalom felé haladt a külső forgalmi sávban, amikor hirtelen sávot akart váltani. A belső sávban érkező gépkocsi vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést, és jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta az idős férfit. A helyszíni szemle megállapította, hogy a balesetért a kerékpáros a felelős, mivel nem adott elsőbbséget a belső sávban érkező gépkocsinak.

Címkék: Füredi út, kerékpáros, gázolás, kék hírek