mernyeibaleset

A rendőrség közlése szerint a jó idő, és több országos rendezvény miatt vasárnap is nagy közúti forgalomra lehet számítani mind az autópályákon, mind pedig a közutakon. Az üdülőhelyek környékén szintén zsúfoltság várható. Vasárnap fejeződik be Orfűn az EFOTT rendezvény, Tokaj, Rakamaz térségében pedig a XI. Hegyalja Fesztivál, így az onnét kivezető utakon torlódások alakulhatnak ki.

Elsősorban a letenyei és a záhonyi határátkelőhelyeken számít a rendőrség mindkét irányban megnövekedett forgalomra. Záhonynál vasárnap délutántól hétfő reggelig várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás. Alternatív útvonalnak a 24 órás nyitva tartású Beregsurány határátkelőhelyet, a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás határátkelőhelyet valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya határátkelőt ajánlják.

A rendőrség közlése szerint a röszkei átkelőhelynél szintén várakozás alakulhat ki, ezért a 8 és 18 között nyitva tartó bácsalmási vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet ajánlják. A közlemény hangsúlyozza: a rendőrség a nyári hétvégéken fokozottan ellenőrzi a közlekedők sebességét, mint közleményükben írták, a sebességmérő műszerek mindenhol dolgoznak - írja az MTI.

Címkék: balesetek, kék hírek