A telepen veszélyes hulladékot - szerves oldószereket - is tárolnak, és a hordók a nagy hőségben berobbantak - mondta Bakos Györgya megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. A helyszínen tíz tűzoltóegység, mintegy negyven tűzoltó dolgozik. Közlése szerint több száz hordó gyulladt ki, jó néhány a robbanástól a levegőbe repült. A rendőrség Királyszentistván környékén lezárta az utakat.

Ismertetése szerint néhány vastartály is begyulladt, és sűrű, fekete füstöt kibocsátva ég a bennük lévő vegyszermaradék. Bakos György hangsúlyozta, hogy folyamatosan mérik a levegő gázkoncentrációját; egyelőre nem kerültek veszélyes mértékben gázok a levegőbe. A mérési eredmények a "határértéken mozognak" - jegyezte meg.

Bakos György közölte: elővigyázatosságból megkérték a királyszentistváni lakosokat, hogy zárkózzanak be, azaz ne tartsák nyitva a lakásuk ajtóit és ablakait. A sajtófőnök szerint a tűz helyszínétől mintegy 800 méternyire van a település.

A helyszínen 10 tűzoltóegység, mintegy negyven tűzoltó dolgozik - tájékoztatott a sajtófőnök. Hangsúlyozta, hogy a riasztás a legmagasabb ötös fokozatú volt, s a lángok megfékezésében részt vesznek a veszprémi, székesfehérvári, siófoki, pétfürdői és a balatonfűzfői tűzoltók, több egységgel.

Címkék: Királyszentistván, Bakos György, kék hírek