Pentz Erika biciklivel családja földvári nyaralójából az egyik közeli étterembe sietett ebédért. Hazafelé tartva látta, hogy a 7-es úton igazoltatnak a rendőrök egy kerékpárost. A középiskolai tanárnő megkérdezte a rendőröket, átkelhet-e. Azt tanácsolták neki, hogy a háromszáz méterre lévő zebrát használja - írja a nol.hu.

Ekkor haragíthatta magára az egyik rendőrt: azt mondta ugyanis, hogy ott nem működik a lámpa. Azonnal igazoltatták. Az asszonynál nem volt igazolvány, de bediktálta adatait, ennek ellenére a rendőrök úgy döntöttek, hogy beviszik a helyi őrsre. Pentz Erika állítása szerint bilincsbe verték a nyílt utcán, mint egy bűnözőt. Az asszony állítja: az őrsön többször is kérte, hogy értesítsék a nyaralóban egyedül maradt tizenkét éves gyermekét, de majd fél órát kellett erre várnia, s majdnem két óra telt el, mire elengedték.

A siófoki rendőrkapitányságon vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, mi történt. A tanárnő állítólag közlekedési szabálysértést követett el, nem a kijelölt átkelőhelyen ment át a biciklijével, ezért akarták igazoltatni. A felhevült pedagógus kiabálni kezdett. Megtagadta, hogy megadja az adatait, ezért állították elő az őrsre - nem éppen finom eszközökkel.

Címkék: tanárnő, bilincs, rendőrök, igazolás, kerékpár, kék hírek