Szerdán délelőtt Balatonszentgyörgyön csapott le a titokzatos fegyveres rabló. Egy pisztolynak látszó tárggyal fenyegetőzve a bevételt követelte az ott dolgozóktól a Kéthely és Vidéke Takarékszövetkezet helyi fiókjában. bezárta őket és az ügyfeleket a konyhába. Innen hívta az egyik ügyfél mobiltelefonján a rendőrséget. Közben a rabló az összes pénzt elvitte a kasszából.

fegyveres rablas

A marcali és a Somogy megyei főkapitányság rendőrei lezárták az érintett területet, nyomokat keresnek, helyszínelnek. Átvizsgálják az arra közlekedő autókat. Értesüléseink szerint egy piros baseball-sapkás, bekötött kezű férfit keresnek.

Egyelőre nem erősítették meg, hogy a keddi és a szerdai rablást ugyanaz a bűnöző követte-e el. Amint arról már beszámoltunk: Siófokon egy pénzváltót rámolt ki egy pisztolyos férfi, azután elmenekült.

A rendőrség azóta közzétette a szentgyörgyi rabló személyleírását: 30-35 éves férfi, magassága 180-190 cm, vékony testalkatú. Kék farmernadrágot, fehér pulóvert, valamint piros baseball-sapkát viselt.

Szerdán délután egy napos késés után a rendőrség nem titkolja tovább a siófoki pénzváltós rablás elkövetőjének a személyleírását sem: az elkövető kb. 25-30 éves, átlagos testalkatú, kb. 170 cm magas, fehér bőrű férfi. A bűncselekmény elkövetésekor zöld kantáros munkás
overált, és hozzá tartozó kabátot, valamint ugyanolyan színű baseball sapkát és fekete maszkot hordott.

Címkék: fegyveres rablás, bankfiók, Balatonszentgyörgy, kék hírek