Tab városa adott otthont a Siófok és Kaposvár illetékességi területén található önkéntes tűzoltó egyesületek közötti versenynek május 29-én. A megmérettetésen 10 somogyi település 25 csapata mérte össze tudását és rátermettségét, valamint egy barátságos megmérettetésre a szomszéd megyéből Füle ÖTE 5 raja is képviseltette magát.

Farkas László, a Somogy Megyei Tűzoltószövetség elnöke, valamint Schmidt Jenő helyi polgármester köszöntötte a csapatokat. Három korcsoportban felnőtt nők és férfiak, ifjúsági, valamint gyermek lányok és fiúk mérkőztek meg osztott sugár szerelésben vagy éppen kismotorfecskendő szerelésben. Minden csapatnak a 4x55 méteres staféta futásban is
részt kellett vennie. A verseny gördülékenyen zajlott, így 12 órára már az összes csapat befejezte mindegyik feladatot, amelyek összesített időeredménye alapján született meg a végeredmény. A díjakat Tarlós István tű. alezredes a Somogy Megyei Tűzoltószövetség alelnöke, egyben Barcs város tűzoltóparancsnoka, valamint Oláh László tű. őrnagy, a siófoki tűzoltóság tűzoltási- és műszaki mentési osztályvezetője adta át.

A verseny eredményei:

800 liter/perces kismotorfecskendő szerelés

Felnőtt férfi raj kategória:
1. Nagybajom ÖTE
2. Szorosad ÖTE
3. Törökkoppány ÖTE

Osztott sugár szerelés

Gyermek leány raj kategória
1. Törökkoppány ÖTE

Gyermek fiú raj kategória

1. Törökkoppány ÖTE
2. Kaposfő ÖTE
3. Nagybajom ÖTE

Ifjúsági leány raj kategória
1. Látrány ÖTE

Ifjúsági fiú raj kategória

1. Törökkoppány ÖTE
2. Kadarkút ÖTE

Felnőtt női raj kategória
1. KÖTÉL Egyesület
2. Nagybajom ÖTE
3. Szorosad ÖTE

Felnőtt férfi raj kategória
1. Szorosad ÖTE
2. Törökkoppány ÖTE
3. Kaposfő ÖTE
4. Kadarkút ÖTE
5. Szentbalázs ÖTE

Címkék: tűzoltóság, kék hírek