Barátnőjével együtt nyilatkozott a kapos.hu-nak az a fiatalember, akinek a bérelt lakásában a gyújtóbombát megtalálták a rendőrök. Nevüket és arcukat nem vállalták a videóban, ám azt elmondták, amikor megtudták, hogy a lakótársuk bombát készít, a rendőrségen személyesen tettek bejelentést. Mindvégig együttműködtek a hatósággal.

Úgy tudják, hogy a barátjuk már hatástalanította a gyújtószerkezetet, mire a tűzszerészek kiértek. A fiú hidrogént, acetont és kénsavat használt fel a robbanóanyag elkészítéséhez. A pár állítása szerint a fiatalember nem szélsőjobboldali, hanem személyes okból gyártotta a bombát. Egy lányra és annak társaságára haragudott. A rendőrség előállította, míg a többi albérlőt tanúként hallgatták ki.

 

 

A Kaposvári Rendőrkapitányságra kedden délután fél négykor egy fiatalkorú érkezett, aki bejelentette, hogy a Kaposvár, Honvéd utca 11. szám alatti lakásában robbanószer található. A fiatalkorúval együtt a rendőrök bementek a lakásba, ahol megállapították, hogy valóban található ott egy ismeretlen eredetű robbanószerkezethez hasonló tárgy.

A rendőrök a tárgyhoz nem nyúltak, azt a Készenléti Rendőrség tűzszerészei vizsgálták meg röntgen segítségével, és megállapították, hogy valóban robbanóanyagról van szó.

bomba1

A fiatalkorú személy kihallgatása során elmondta, hogy kísérleti jelleggel állították össze a robbanószerkezetet, azonban az összeszerelés után megijedtek, és ezért értesítették a
rendőrséget.

bomba2

Fotó: Kaposvári Rendőrkapitányság

A Rendőrkapitányság vizsgálja az eset egyéb körülményeit, illetve azt, hogy a fiatalkorúak a kísérletezés mellett milyen céllal állíthatták elő a gyújtószerkezetet.

A vizsgálatba szakértőt is bevonnak, aki megállapítja, hogy milyen anyagot tartalmazott a házi készítésű gyújtószerkezet.

Címkék: robbanóanyag, tűzszerész, bomba, kék hírek