Kattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVIKattints a galériához! Fotó: SMKVI
Kattints a galériához! Fotó: SMKVI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy veszélyes anyagot szállító tartályos jármű ütközött egy személyautóval és egy kisbusszal Somogybabod belterületén. Az ütközés következtében a tartály megsérült és szivárgott belőle a veszélyes széntetra-klorid. A szimulált balesetben mindhárom gépjármű vezetője megsérült - állt a forgatókönyvben.

 

A helyszínre először a balatonboglári tűzoltók érkeztek, akik feltérképezték a sérülteket és megkeresték majd leolvasták a veszélyes anyagot jelző táblát. Ezt követően az ütközés helyszínétől több méterrel elsodródott autóból feszítő-vágó segítségével kiszabadították az egyik sérültet.

Közben megérkeztek a kaposvári és a siófoki egységek is. Ők kimentették a további sérülteket, Vetter-tapasszal eltömítették a tartályon keletkezett repedést, majd felitató és felfogó gátat tettek az úttest melletti árokba, megakadályozva így, hogy a veszélyes anyag a vízelvezető árkon keresztül a közeli patakba jusson. Végül perlittel felitatták a kifolyt széntetra-kloridot. A gyakorlaton 22 szakember vett részt. A balatonboglári, a kaposvári, a siófoki tűzoltók, valamint a megyei Veszélyhelyzeti Felderítő Csoport tagjai vonultak a helyszínre.

A gyakorlatot a tűzoltás vezetői és a készenléti állomány felkészültségének és ismereteinek ellenőrzésére szervezte az igazgatóság.

Címkék: baleset gyakorlat, katasztrófavédelem, kék hírek