Biztonsági öv

Az ellenőrzések során a felnőttek 3.8%-ka (68) fő nem kapcsolta be a biztonsági övét, míg a gyermekek közül 2.7%, azaz 6 kisgyermeknél nem volt bekapcsolva a gyermekbiztonsági rendszer.

A járművezetők közül három lakott területen belül, 1-1 gépkocsivezető pedig lakott területen kívül, illetve autópályán vezette úgy járművét, hogy a kezében volt a mobiltelefonja.

A rendőri intézkedéseket tekintve a TISPOL ellenőrzés során 120 fővel szemben került kiszabásra helyszíni bírság, 71 szabálysértési eljárás indult különböző közlekedési vétségek miatt, és 230 esetben kezdeményeztek közigazgatási bírságot a rendőrség munkatársai. Az eljárások során 5 hatósági engedély elvételére került sor 2 személy lett bűncselekmény gyanúja miatt előállítva és egy körözött személy került elfogásra.

Az ellenőrzés tapasztalatai szerint a járművezetők – vélhetően a médiában közölt tájékoztatás hatására is - sokkal körültekintőbben, az esetleges ellenőrzésekre felkészültebben vettek részt a közúti forgalomban, valamint az utazók egyre nagyobb része használta a rendelkezésre álló passzív biztonsági eszközöket.

Címkék: TISPOL, biztonsági öv, kék hírek