Falopás

A vádlott tavaly februárban szóban megállapodott egy cég vezetőjével, hogy fakitermelési munkákat végez Berzence és a helyi határátkelőhely közötti erdőben. A rendőr a szolgálati idején kívül látott munkához. Egy másik férfival együtt dolgoztak. Egyiküknek sem volt megfelelő szakképesítése.

Egy 23 méter magas nyárfa kidöntéséhez fogtak. A kötelező előírások ellenére védőfelszerelést nem használtak. A fűrész beszorult a vágatba, nem tudták kihúzni. A fa törzsére egy drótkötelet erősítettek, amit egy munkagéphez rögzítettek. A sértett a fa mellett maradt, a vádlott a traktorral húzatta a fát.

A rendőr nem várta meg, hogy társa elhagyja a fa közelségét, tovább húzta a fát. A törzs rádőlt a sértettre, aki ekkor már futva próbált menekülni. A férfi kórházba szállítás közben belehalt a sérüléseibe.

A rendőrt 1 év fogházbüntetésre ítélték 2 évre felfüggesztve csütörtökön a kaposvári bíróságon halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségéért. A vádlott előzetes mentesítést kapott a bíróságtól, vagyis továbbra is dolgozhat rendőrként. Az ítélet jogerős, elfogadta az ügyészség és a védelem is.

Címkék: favágás, rendőr, kék hírek