Délkeleti áramlás alakul ki felettünk amellyel melegebb, eleinte nagyrészt száraz levegő érkezik fölénk. A következő napokban további felmelegedés várható, visszatér a kellemes őszi idő. Gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig főleg a déli tájakon már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Hétfőn és kedden nem várható csapadék, a napsütés mellett azonban átmenetileg megnövekedhet a felhőzet. 

Szerdán egy gyenge front hatására labilissá válik a légkör. Több lesz felettünk a felhő és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. Marad a déli áramlás, így lehűlésre nem kell számítani, de a záporos tájakon átmenetileg néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 20 fok körül alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Szerda: átmenetileg megnövekszik a felhőzet és  szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: csütörtökön tovább melegszik a levegő, majd péntekre virradóra esők, záporok kíséretében újabb front érkezik. Jelentős lehűlés ekkor sem várható, de néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. 

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár