A térségünket elhagyó mediterrán ciklon mögött azért még marad vissza kevés nedvesség, így tartós napsütésre egyelőre nem számíthatunk. Az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből kedden még előfordulhat kisebb eső, gyenge zápor, ezek azonban csak kisebb körzeteket érinthetnek. A következő napokban aztán tovább csökken a csapadékhajlam, egyre inkább a napsütésé lehet a főszerep.

Napról napra emelkedik a hőmérséklet, szerdától már 20 fok fölé melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Néhol előfordulhat kisebb zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: változóan felhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig vagy közepéig folytatódhat a csendes, kellemes hőmérsékletű idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, figyelmeztetés, időjárás