A következő néhány napban átmenetileg megnyugszik a légkör, eseménytelen, száraz, kellemes kora őszi idő várható. Az éjszakák már hűvösek lesznek, helyenként 15 fok alá hűl a levegő, napközben azonban 25 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtöktől újabb változás kezdődik. Egy közelgő ciklon előoldalán nedvesebb, labilis légtömeg érkezik a magasban. A nap folyamán megnövekszik a felhőzet és helyenként már eső, zápor, zivatar is előfordulhat. 

A nappali hőmérsékletek alakulásában még van bizonytalanság.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Kedd: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 18-20 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 13-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 24-26 fok között alakulnak. 

null

Csütörtök: napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 14-16 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. A naposabb tájakon azonban ennél néhány fokkal melegebb is lehet.

null

Távolabbi kilátások: pénteken egy újabb ciklon éri el hazánkat amely a hétvége időjárását is meghatározza majd. Erős lehűlés és kiadós, helyenként nagy mennyiségű csapadék valószínű 

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár