A következő napokban már döntően anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a frontok elkerülik térségünket. Nyugodt, száraz, nagyrészt napos idő várható, átmeneti felhősödéseket azonban nem lehet kizárni. Eleinte folytatódik a kellemes idő, a nappali hőmérsékletek még kevéssel 30 fok alatt alakulnak.

Péntektől viszont ismét délire vált felettünk az áramlás, újabb felmelegedés veszi kezdetét. Az éjszakák frissebbek lesznek, napközben azonban már 30 fok fölé, sőt szombaton 35 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 27-29 fok között alakulnak. Késő estére 22-24 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: napos, száraz idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 15-18 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 31-33 fok között alakulnak.

Szombat: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 16-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 33-35 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: 35 fok feletti hőmérsékletekkel vasárnap tetőzik a hőség, hétfőn egy gyenge front hatására átmenetileg kissé enyhül a meleg. A jövő hét további részében ismét fokozódhat a hőség.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hőmérséklet, augusztus, kánikula, lehűlés, szél, felmelegedés, hőség, fagy, csapadék, zivatar, eső, zápor, időjárás