Déli áramlás alakul ki felettünk amellyel egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Csütörtöktől jelentős enyhülés várható, ezzel együtt azonban változékonyabbra fordul időjárásunk. Megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig ismét az átlagos köré melegszik a levegő. Nem lesz azonban szép az idő, az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből főleg pénteken alakulhat ki eső, zápor.

Szombaton egy közelgő ciklon előoldalán tovább melegszik a levegő, többfelé 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A nap nagy részében még nem valószínű csapadék, estétől viszont már egyre többfelé ered el az eső. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék a késő délutáni órákig még nem valószínű. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnap egy ciklon hatására csapadékosabbra, hűvösebbre fordul az idő. Az időjárás változékony jellege a jövő hét első felében is megmarad. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, hőmérséklet, március, felmelegedés, zivatar, eső, lehűlés, fagy, zápor, csapadék, időjárás