A komolyabb hideg határainkon kívül marad, nálunk csak mérsékelt lehűlés várható. A következő napokban a hőmérsékletek már közelítik az évszakos átlagot. Napközben 10 fok körüli értékek várhatók, az éjszakai órákban pedig megjelennek a gyenge fagyok. Jelentős csapadék továbbra sem várható, de átmeneti futó zápor bárhol kialakulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

null

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hétvégén már újabb enyhülés, átlagos feletti hőmérséklet várható. A jövő hét elején változékonyabb, csapadékos idő valószínű, majd ezt követően ismét csökkenhet a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás