Eleinte egy meleg, majd a későbbiekben már egy gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat. Jelentős csapadék vagy hőmérsékletváltozás azonban nem várható. 
Kedden folytatódik a hidegfronti hatás, de ekkor már kevesebb lesz a felhő, csapadék nem valószínű.

Szerdától ismét délnyugatira vált felettünk az áramlás amellyel egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik.  A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, azonban kevés napsütés előfordulhat. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős változás a következő egy hétben sem várható, folytatódik az átlagosnál több fokkal enyhébb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zápor, február, lehűlés, fülledt, havas, felmelegedés, köd, tél, zivatar, , meleg, front, fagy, eső, csapadék, időjárás