Nyugati áramlás alakult ki felettük amellyel több hullámban igen enyhe levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A következő napokban további enyhülésre számíthatunk. Megszűnnek az éjszakai fagyok, napközben pedig már 10 fok fölé, a déli tájakon 15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A fölénk érkező levegő nem lesz túl nedves, így csapadék nem várható, de időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A nyugati, délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. 

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A délutáni órákra 13-15 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét végéig marad a szokatlanul enyhe idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, fülledt, február, felmelegedés, köd, lehűlés, meleg, tél, zápor, eső, front, fagy, , zivatar, csapadék, időjárás