Szerdáig folytatódik az eseménytelen, csendes idő. A helyi hatások alakítják időjárásunkat, többnyire napos, száraz idő várható, csak kisebb körzetekben maradhat meg az éjszakai órákban képződött  köd, illetve az abból kialakult rétegfelhőzet.

A hőmérsékletek is állandósulnak a következő napokban. A délutáni órákban általában 6-8 fok közé melegszik a levegő, ennél hűvösebb csak kevés helyen lehet, éjszakánként pedig néhány fokkal fagypont alá hűl a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: gyengén felhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Kedd: általában gyengén felhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. 

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégéhez közeledve egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, a nappali hőmérsékletek már 10 fok felett alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár