A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, a magasnyomású légköri képződmény távol tartja tőlünk a frontokat. A leszálló légmozgások hatására többnyire napos, száraz idő várható. Kissé mérséklődik az nappali felmelegedés, de még így is az átlagosnál enyhébb idő várható. Éjszakánként fokozódhat a ködhajlam és néhány fokkal fagypont alá hűl a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: gyengén felhős, napos idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

Kedd: változóan fátyolfelhős, napos idő várható, néhol azonban tartósan felhős időszakok is előfordulhatnak. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntektől ismét változékonyabbra fordul időjárásunk, lehűlés azonban nem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár