Északnyugat felől egy hidegfront érte el hazánkat amely mögött csökken a csapadékhajlam, naposabbra, szárazabbra fordul az idő. A front nem hoz magával jelentős lehűlést, marad az átlagosnál enyhébb idő.

Vasárnaptól egyre inkább anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, nyugodt, frontmentes periódus kezdődik.

Marad az enyheség, legfeljebb néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Az éjszakák azonban gyengén fagyosak lesznek. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: gyengén felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 7-10 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap:  napos, száraz idő várható. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

Hétfő: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: változás leghamarabb a jövő hét második felében valószínű, ekkor ismét változékonyra fordulhat az idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár