Nyugati áramlással több hullámban óceáni eredetű, enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk. A következő napokban gyakori frontátvonulásra, változékony, szeles időre számíthatunk. Kiadós csapadék továbbra sem várható, de kisebb esők, futó záporok bárhol előfordulhatnak.

A hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak. Az éjszakák többnyire fagymentesek lesznek, napközgen pedig 10 fok közeli maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat rövid zápor. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: napközben fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-9 fok között alakulnak. 

Szombat: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig folytatódik az átlagosnál enyhébb idő, legfeljebb néhány fokkal csökken a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, havas, január, meleg, front, tél, felmelegedés, lehűlés, zivatar, köd, , fagy, eső, zápor, időjárás, csapadék