Szombatra még marad némi nedvesség a légkörben, így a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet és bárhol kialakulhat rövid zápor, zivatar.

Vasárnaptól már egyértelműen anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, csökken a csapadékhajlam. Több lesz a napsütés és tovább erősödik a nappali felmelegedés, országos kánikulára számíthatunk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: a napsütés mellett időnként erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél kissé megélénkül, zivatarban átmenetileg megerősödik. A nappali hőmérsékletek 30-32 fok között alakulnak, de a zivatarok környezetében ennél hűvösebb lehet. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A változó irányú szél gyenge lesz. A hajnali órákra 19-21 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 32-34 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: napos, száraz időre számíthatunk. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. A délutáni órákra 32-34 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódhat az átlagosnál több fokkal melegebb idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás