A hideg levegőnek még további utánpótlása van, így enyhülésre a következő napokban sem számíthatunk. A fölénk érkező levegő alacsony nedvességtartalmú lesz, ezért számottevő csapadék nem várható, legfeljebb élvétve alakulhat ki futó zápor, vagy hózápor. Tartós napsütésre azonban egyik nap sem számíthatunk, sőt gyakran lesz erősen felhős az ég.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat futó hózápor. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra -5,-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak.

Kedd: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan futó hózápor is előfordulhat. Az északi szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek -5,-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 5-7 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét második felében szibériai eredetű, hideg levegő szivárog hazánkba, így tovább csökken a hőmérséklet. Csapadékra azonban továbbra sem számíthatunk, sőt egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: , fagy, front, enyhülés, csapadék, havas, köd, szél, lehűlés, zivatar, zápor, időjárás