Jelentős időjárás változás a következő napokban sem várható. Északi légpályákon továbbra is hideg, többnyire száraz léghullámok érkeznek fölénk. A napsütés mellett gomolyfelhős időszakok is lehetnek, átmeneti záporos csapadék azonban csak néhol fordulhat elő. A hőmérsékletek állandósulnak. Éjszakánként -5 fok közelébe hűl a levegő, míg a kora délutáni órákban általában 5-7 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Péntek: a több-kevesebb napsütés mellett erősen gomolyfelhős időszakok is lehetnek, zápor, vagy hózápor azonban csak néhol fordulhat elő. Az északi szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. A késő esti órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, csapadék nem várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -5,-3 fok között alakul. A délutáni órákra 5-7 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik az átlagosnál hidegebb idő, sőt néhány fokkal tovább mérséklődik a nappali felmelegedés. Számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb futó zápor, hózápor fordulhat elő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhülés, havas, zápor, front, , szél, köd, fagy, zivatar, lehűlés, csapadék, időjárás