Kedden és szerdán folytatódik a hidegfrontos szeles idő. Felhőátvonulások várhatók, futó zápor azonban csak néhol fordulhat elő. Szerda hajnalban a derültebb, átmenetileg szélcsendes helyeken már előfordulhat gyenge fagy, napközben azonban 10 fok körüli hőmérsékletek várhatók.

Csütörtökön lelassul az áramlás felettünk, nyugodtabbra fordul időjárásunk. Jelentősen mérséklődik a szél és általában a napsütésé lesz a főszerep. A hajnali órákban kiterjedtebb gyenge fagyok várhatók, a nappali hőmérsékletben azonban nem lesz lényeges változás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, néhol viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő.

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat futó zápor. A változó irányú szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek -2, 0 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök: napos, száraz idő várható. A délnyugatira forduló szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -3, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a hétvégén észak felől kissé hidegebb léghullámok érkeznek, így tovább mérséklődik a nappali felmelegedés és megjelennek az éjszakai fagyok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: , havas, enyhülés, lehűlés, zivatar, fagy, front, szél, köd, zápor, csapadék, időjárás