A "hűvösebb" periódusnak ezzel vége is szakad, hétfőtől ugyanis ismét egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. A hajnali órákban még előfordulhat gyenge fagy, hétfő délutánra azonban már 10 fok fölé melegszik a levegő.

Az enyheséggel azonban nedvesség is érkezik, így kevesebb lesz a napsütés és néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Nagy területre kiterjedő jelentős csapadék azonban nem valószínű.

Kedden is marad a változékony idő, de közben további felmelegedés várható, helyenként már 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: napos, száraz idő várható, a délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett már erősen felhős időszakok is lehetnek és a délutáni, esti órákban néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. Hajnalra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

Kedd: gyakran lesz erősen felhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Elszórtan kisebb eső, zápor is kialakulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét szombatig biztosan kitart a szokatlanul enyhe, tavaszias idő. Tartós napsütés azonban nem várható, igaz jelentős csapadék sem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, enyhülés, lehűlés, csapadék, köd, időjárás, front, fagy, zivatar, zápor