Vasárnap egy erős ciklon halad el a közelünkben, így változékony, erősen szeles idő várható. A légörvény hidegfrontja fölénk helyeződik, ennek hatására többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A nap első felében még előfordulhatnak erősen felhős, borult tájak, majd a későbbiekben felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Egy-egy futó zápor előfordulhat, de jelentős, kiterjedt csapadék nem várható. A front nem hoz magával lehűlést, sőt átmenetileg tovább erősödik a nappali felmelegedés, többfelé 10 fok közelébe melegszik a levegő.

A jövő hét első napjaiban sem nyugszik meg az idő, újabb frontok érik el térségünket. Jelentősebb lehűlés, télies idő azonban továbbra sem várható, a hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak. 

 A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: napközben a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan futó zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: a több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet és néhol futó zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

Kedd: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek, de csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 4-6 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódik a változékony, az átlagosnál enyhébb idő. Jelentősebb lehűlés előjelei nem látszanak. 

Címkék: szél, időjárás, kaposvár