A hétvégén gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Számottevő, kiterjedt csapadék azonban nem várható, csak elszórtan fordulhat elő futó zápor. Vasárnap egy erős ciklon vonul el a közelünkben, ennek hidegfrontja alakítja majd időjárásunkat. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Ennek ellenére azonban tovább erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 
Hétfőn is marad a változékony idő, a hőmérsékletek pedig továbbra is a kora tavaszt idézik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, a délelőtti órákban azonban még lehetnek napos időszakok. A megye északi felében elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: fokozatosan felszakadozik a felhőzet és ezt követően felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, futó záporokkal. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-11 fok közé melegszik a levegő. 

Hétfő: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, helyenként futó zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak.  

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a meglehetősen változékony, frontokkal tarkított idő. Jelentősebb lehűlés, téli idő továbbra sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, kaposvár, időjárás