Kedden egy gyenge front érinti hazánkat, jelentős hőmérsékletváltozás, vagy csapadék azonban nem várható. A következő napokban nyugat felől, újabb frontok érintik térségünket, így változékonyabbra fordul az idő. Gyakrabban lesz felhős az ég, igaz csapadék csak elvétve fordulhat elő. Enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, ennek hatására gyengül az éjszakai lehűlés, megszűnnek a -5 fok alatti fagyok, napközben pedig főleg csütörtökön már 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Kedd: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -2, 0 fok közé hűl a levegő. 

null

Szerda: a változón, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

 

null

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra -4,-2 fok közé hűl a levegő, néhol köd is képződhet. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

null

 Távolabbi kilátások: a hétvégén is folytatódik a változékony, az átlagosnál enyhébb idő, vasárnap akár 10 fok közeli maximum hőmérsékletek is előfordulhatnak. Újabb, bizonytalan mértékű lehűlés majd a jövő hét elején érkezhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, kaposvár, időjárás