Még néhány napig marad a délnyugati áramlás amellyel továbbra is igen enyhe léghullámok érkeznek fölénk. Rekord hőmérséklet ugyan már nem valószínű, de időnként még 10 fok fölé melegedhet a levegő. Kedd estig nem várható csapadék, de már több lesz felettünk a felhő, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek.

Szerdán változás kezdődik időjárásunkban, egy hidegfront felhő és csapadékzónája éri el térségünket. Megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható kisebb mennyiségű  eső, zápor. Somogy északi tájain már néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, délen viszont még marad a 10 fok.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A késő esti órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: általában sok lesz a felhő, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

Szerda: megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé valószínű kisebb eső, zápor. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali maximum hőmérsékletek 9-13 fok között alakulnak, a magasabb értékeket a front előtt, főleg a déli, délkeleti tájakon mérhetjük. 

Távolabbi kilátások: csütörtöktől lehűlés kezdődik, komoly téli idő azonban a későbbiekben sem valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, időjárás, kaposvár