A következő napokban is marad a déli áramlás felettünk, így folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő. Az idő előrehaladtával egyre több lesz felettünk a felhő, már csak rövid időszakokra süthet ki a nap, a nappali hőmérsékletek azonban továbbra is a kora tavaszt idézik majd. 
Kedden egy újabb front érinti térségünket, ennek hatására tovább növekszik felettünk a felhőzet, de nagy területre kiterjedő, számottevő eső nem várható. A hőmérsékletekben sem lesz lényeges változás. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban az éjszakai órákban képződött köd. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

 

Hétfő: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

 

Kedd: erősen felhős, vagy borult idő várható, csak helyenként süthet ki a nap. Néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél élénk lesz. A hajnali hőmérsékletek 5 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 10-12 fok közé melegszik a levegő. 

 

Távolabbi kilátások: a jövő hét szerdán esők, záporok kíséretében egy hidegfront éri el térségünket. A front mögött csütörtöktől lehűlés kezdődik, igazi tél azonban nem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hétvége, időjárás, kaposvár