A hétvégén délnyugati áramlással kissé szárazabb, enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Az éjszakai órákban ismét növekszik a ködhajlam, napközben azonban többnyire gyengén felhős, napos idő várható. A kevesebb felhő miatt kissé erősödik az éjszakai lehűlés, napközben azonban a legtöbb helyen már 10 fok fölé melegszik a levegő.

Hétfőn azonban már egy újabb hidegfront éri el hazánkat, ennek hatására megvastagszik a felhőzet és többfelé valószínű eső, zápor. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. A késő esti órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban a köd. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik a köd. A nappali hőmérsékletek általában 11-13 fok között alakulnak.

Hétfő: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható kisebb eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő. 

 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől ismét megnyugszik az idő, fokozódik a ködhajlam. Jelentősebb hőmérsékletváltozás továbbra sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kirándulós, felhős, időjárás, köd, hétvége, front