A csütörtök esti, késő esti órákban már előfordulhat kisebb csapadék, napközben azonban még száraz idő várható. Az éjszakai órákban már egyre többfelé kezdődik csapadékhullás ami holnap a nap első felében is folytatódhat.

Pénteken borongós, szeles idő várható, a délutáni órákra azonban már csökken a csapadékhajlam. A megerősödő északnyugati széllel hűvösebb levegő érkezik fölénk, a nappali hőmérsékletek már többnyire 15 fok alatt alakulnak.

Szombatra átvonul felettünk a front, felszakadozik a felhőzet, napközben már több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: eleinte még előfordulhat kevés napsütés, majd napközben fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet és az esti órákban már helyenként eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 15-17 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: eleinte még többfelé várható eső, zápor, majd napközben fokozatosan csökken a csapadékhajlam, néhol a felhőzet is elvékonyodhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé enyhül a levegő.

Szombat: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is várható. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: vasárnaptól a jövő hét közepéig csendes, őszi idő várható gyengén fagyos hajnalokkal és 15 fok közeli nappali hőmérsékletekkel.

 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhőszakadás, jégeső, lehűlés, zápor, eső, csapadék, szél, zivatar, front, ősz, időjárás