Még néhány napig anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, így folytatódik a csendes őszi idő. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, legfeljebb kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban a rétegfelhőzet. Folytatódik a meleg levegő beáramlása, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre inkább 20 fok közelébe, sőt egy-két helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

kedd.jpg

Kedd: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben tartósan erősen felhős időszakokkal. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: változóan fátyolfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: napközben még számíthatunk több-kevesebb napsütésre, erősebb felhősödés majd a késő délutáni, esti óráktól kezdődhet. A délnyugati szél többfelé megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: pénteken már egy hidegfront éri el térségünket, így csapadékosra, hűvösre fordul az idő. A hétvégén azonban ismét csökken a csapadékhajlam és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Ismét erősödik az éjszakai lehűlés, napközben pedig már "csak" 15 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vénasszonyok nyara, napos, meleg, időjárás