A következő napokban megnyugszik az idő, a jelentősebb frontok már elkerülik térségünket. Eseménytelen, csendes, az átmeneti ködfoltokat leszámítva száraz idő várható. Több-kevesebb napsütésre mindenhol számíthatunk, csak kisebb körzetekben maradhat meg tartósabban a ködből kialakult rétegfelhőzet.

Tovább erősödik az éjszakai lehűlés, a derült, szélvédett helyeken akár két méteres magasságban is fagyhat. Napközben azonban viszonylag kellemes idő várható, a napos tájakon 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: változóan felhős, többnyire napos idő várható, néhol azonban tartósan rétegfelhős időszakok is lehetnek. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 5-7 fok közé hűl a levegő.

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, kisebb körzetekben azonban tartósan rétegfelhős időszakok is lehetnek. Az északnyugati szél megélénkül. Hajnalban 0,+4 fok közé hűl a levegő, többfelé valószínű gyenge fagy. Az éjszakai órákban ködfoltok is képződhetnek. A nappali hőmérsékletek többnyire 13-15 fok között alakulnak, ennél hűvösebb a tartósan felhős helyeken lehet.

Vasárnap: változóan fátyolfelhős, napos idő várható, kisebb körzetekben azonban átmenetileg erősen felhős időszakok is előfordulhatnak. A délkeletire forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 0,+4 fok közé hűl a levegő, többfelé lehet gyenge fagy. Az éjszakai órákban helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején további felmelegedés várható, a nappali hőmérsékletek már 20 fok közelében alkulnak. Az éjszakai lehűlés is fokozatosan gyengül. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: jégeső, felhőszakadás, eső, csapadék, front, ősz, zivatar, szél, zápor, időjárás