A következő napokban azonban már megnyugszik az idő, a jelentősebb frontok elkerülik térségünket. Néhány fokkal hidegebb, szárazabb levegő érkezik fölénk a magasban. A nappali hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás, sőt a gyengén felhős, napos tájakon 15 fok közelébe melegszik a levegő. Az éjszakai lehűlés viszont erősödik, a derült, szélvédett helyeken már két méteres magasságban is fagyhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. Elszórtan kisebb eső, futó zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: változóan felhős, többnyire napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő, helyenként gyenge fagy is előfordulhat. Néhol sűrű köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

péntek.jpg

Péntek: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg átmenetileg a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. Hajnalra 0,+4 fok közé hűl a levegő, többfelé valószínű gyenge fagy. A délutáni órákban 12-14 fokig melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig nagy valószínűséggel folytatódik a csendes, száraz idő. Az éjszakák továbbra is hidegek lesznek, a nappali felmelegedés azonban fokozatosan erősödik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhő, hidegfront, csapadék, szél, időjárás