A következő napok időjárását egy ciklon alakítja, így változékony, csapadékos időre számíthatunk. Hétfő estig túlnyomóan borult idő várható sokfelé esővel, záporral. Többfelé hullhat újabb jelentős mennyiségű csapadék. Hűvös, késő őszi idő várható, a nappali hőmérsékletek csak 10 fok körül alakulnak.

Kedden ugyanakkor már egy hidegfront éri el hazánkat, de ennek köszönhetően csökken a csapadékhajlam. A front nem hoz magával további lehűlést, sőt kissé erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő.

null

Hétfő: borult idő várható sokfelé esővel, záporral. Helyenként kiadós csapadék is hullhat. A északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 6-8 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak.

null

Kedd: napközben már elvékonyodik a felhőzet, elszórtan azonban még előfordulhat gyenge csapadék. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 11-13 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől nyugodtabb, szárazabb idő várható hideg hajnalokkal, hűvös nappalokkal.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás