Változékony, csapadékos, késő ősziesen hűvös idő várható a következő napokban is. Területi átlagban is jelentős mennyiségű eső valószínű, péntek estig további 20-30 mm csapadék hullhat. Tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, a legmagasabb hőmérsékletek már csak 10-13 fok között alakulnak, ráadásul az erős szél tovább rontja majd a hőérzetünket.

Szombatra elmozdul a ciklon, csökken a csapadékhajlam, többfelé elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Átmenetileg kissé erősödik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: túlnyomóan borult idő várható sokfelé esővel, helyenként intenzív esőzéssel. Többfelé hullhat kiadós csapadék. Az északkeleti szél erős lesz. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. Késő este is hasonló értékek várhatók.

Péntek: napközben borult idő várható többfelé újabb esővel, záporral, majd a késő délutáni, esti óráktól már csökkenhet a csapadékhajlam.  Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali minimum, illetve a nappali maximum hőmérsékletek is 10-12 fok között alakulnak.

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett naposabb időszakok is lehetnek. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak.

Távolabbi kilátások: az átmeneti csapadékszünet után vasárnap és hétfőn ismét egyre többfelé várható eső, zápor. A  jövő hét közepétől csökken a csapadékhajlam és néhány fokkal erősödik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szél, enyhülés, lehűlés, zivatar, front, ősz, zápor, csapadék, időjárás