A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, nyugodt, csendes, kora őszi időre számíthatunk. Többnyire a napsütésé lesz a főszerep, csak kisebb körzetekben alakulhat ki rétegfelhőzet. Déli áramlással melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés, vasárnap és hétfőn már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szombat.jpg

Szombat: napos, száraz idő várható, csak kisebb körzetekben növekedhet meg átmenetileg a felhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a fátyolfelhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 7-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire napos idő várható, jelentősebb felhőzet növekedés majd estétől valószínű. A déli szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Délutánra  23-25 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét kedden még folytatódik a meleg idő, sőt egyre fülledtebb lesz a levegő. Szerdán ugyanakkor már egy mediterrán ciklon okoz csapadékos, hűvös időt. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, időjárás, felmelegedés