A szép időt okozó anticiklon gyengül felettünk, a következő napokban egyre inkább a ciklonok áramlási rendszerébe kerülünk. Hétfőn már egy hullámzó hidegfront éri el térségünket, így gyakrabban lesz erősen felhős az ég és szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. 

Kedden és szerdán is a frontrendszer alakítja időjárásunkat, folytatódik a változékony idő. Elszórtan tovább is előfordulhat eső, zápor, zivatar, de nagy területre kiterjedő jelentős csapadék egyelőre nem várható. Kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, de még mindig viszonylag kellemes idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: a változóan, gyakran erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Szórványosan várható zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A nappali hőmérsékletek 23-25 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: napos és erősen felhős időszakok váltakoznak,szórványosan továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

szerda.jpg

Szerda: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Eleinte csak elszórtan, majd a késő délutáni, esti óráktól már többfelé valószínű kisebb eső, zápor. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: csütörtöktől kissé tovább csökken a hőmérséklet, majd a hét vége felé ismét erősödik a nappali felmelegedés. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felhős, változékony, csapadék, időjárás