Keddre elhagyja térségünket a csapadékzóna, felszakadozik a felhőzet. Ezt követően néhány nap eseménytelen, száraz idő következik. Több-kevesebb napsütésre mindennap számíthatunk, a hajnali, reggeli órákban azonban egyre többfelé képződhet köd. Az éjszakák hűvösebbek lesznek, többfelé 10 fok alá hűl a levegő, a nappali felmelegedés azonban kissé erősödik. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

hétfő.jpg

Hétfő: eleinte borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd a délutáni órákban fokozatosan csökken a csapadékhajlam. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

kedd.jpg

Kedd: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 6-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

szerda.jpg

Szerda: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. Hajnalra 8-11 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a hét második felében délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel már melegebb léghullámok érkeznek fölénk. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, a hétvégén már nyáriasan meleg idő valószínű. 
 
 
 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, csapadék, lehűlés, eső, időjárás