Vasárnap délutántól, estétől már megközelít bennünket a front, főleg a déli tájakon alakulhat ki elszórtan kisebb eső, zápor. Hétfőn a hidegfront alakítja időjárásunkat, így változékony, helyenként csapadékos idő várható. Főleg a nap első felében fordulhat elő újabb eső, zápor, az esti órákra már csökken a csapadékhajlam. Hűvös, őszi idő várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek helyenként csak 15 fok körül alakulnak. Kedden elhagyja térségünket a front, megnyugszik időjárásunk. Több lesz a napsütés és kissé erősödik a nappali felmelegedés. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az esti óráktól helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: többnyire erősen felhős, vagy borult idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: napos idő várható, változó mennyiségű gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél megélénkül. Hajnalra 6-10 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét szombatig csendes, száraz idő várható, legfeljebb gyenge frontok érinthetnek bennünket. Az éjszakai lehűlés erősödik, napközben azonban 20 fok körüli, kellemes idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, meleg, időjárás