A front mögött csökken a csapadékhajlam, péntek délután, este már csak elszórtan fordulhat elő zápor. A megerősödő északnyugati széllel hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, így a tegnapihoz képest jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés. Szombaton csendes, kora őszi idő várható több-kevesebb napsütéssel, viszonylag kellemes nappali hőmérsékletekkel. 

A vasárnap időjárása még bizonytalan, ugyanis tőlünk délre egy mediterrán ciklon alakul ki, melynek vonulási útvonala még kiszámíthatatlan. Valószínűbb azonban, hogy a légörvény csak érinti hazánkat, így legfeljebb elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor.  

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

péntek.jpg

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan várható eső, zápor, majd a délutáni, esti óráktól csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. Késő estére 17-19 fok közé hűl a levegő.

szombat.jpg

Szombat: változóan gomolyfelhős, napos idő várható. Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz. A hajnali órákra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

vasárnap.jpg

Vasárnap: gyakrabban lesz felhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. Hajnalra 10-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében nem várható nagy változás időjárásunkban, de kissé tovább csökkenhet a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, hidegfront, eső, időjárás