Szerda napközben átvonul felettünk a front felhőzete, a délutáni órákban már több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Marad az átlagosnál hűvösebb idő, a hőmérsékletek 20 fok körül alakulnak. 
A következő napokban megnyugszik időjárásunk, a frontok már elkerülik térségünket. Csendes, száraz idő várható fokozatosan erősödő nappali felmelegedéssel. Az éjszakák hűvösek maradnak, helyenként 10 fok alá hűl a levegő, napközben azonban főleg péntektől már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

szerda.jpg

Szerda: eleinte még lehetnek erősen felhős tájak, majd felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

csütörtök.jpg

Csütörtök: többnyire napos idő várható, helyenként azonban átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Az északnyugati szél élénk lesz. Hajnalra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak.

péntek.jpg

Péntek: napos, száraz idő várható kevés gomolyfelhővel. A délkeletire forduló szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 7-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 22-24 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: a jövő hét hétfőig folytatódik a kellemes késő nyárias idő, a nappali hőmérsékletek helyenként már 25 fok felett alakulnak. Keddtől, szerdától azonban egy hidegfront hatására átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet, majd ezt követően újabb felmelegedés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: napos, száraz, szél, időjárás