A hőmérsékletek pedig továbbra is elmaradnak az ilyenkor szokásostól, a délutáni órákban még nem lesz melegebb 20-22 foknál. 
Hétfőn átmenetileg nyugodtabb, naposabb és néhány fokkal melegebb idő várható. Keddtől azonban egy ciklon áramlási rendszerében már ismét nedvesebb, labilis légtömeg érkezik fölénk, emiatt több lesz felettünk a felhő és fokozatosan növekszik a zápor, zivatarhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

vasárnap.jpg

Vasárnap: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 20-22 fok között alakulnak. Késő estére 16-18 fok közé hűl a levegő. 

hétfő.jpg

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra 9-12 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 21-23 fok között alakulnak. 

kedd.jpg

Kedd: gyakran lesz gomolyfelhős az ég, rövid napos időszakok azonban előfordulhatnak. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-13 fok között alakulnak, A délutáni órákra 20-23 fok közé melegszik a levegő. 

egyhetes.jpg

Távolabbi kilátások: szerdán még folytatódik a változékony, záporokkal tarkított idő, majd csütörtöktől szárazabb, nyugodtabb idő köszönt be. Az éjszakák frissek maradnak, napközben azonban a több napsütés hatására már 25 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, változékony, csapadékos, időjárás